Mälestise nimi Kantsel, Chr.Ackermann, 1700 (puit, polükroomia)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus.

Mälestise tunnus

Kantsel on näide barokiperioodi ühe meisterlikuma, produktiivsema ja kuulsama puunikerdaja Christian Ackermanni loomingust. Akantusornamendi rikkaliku kasutamise tõttu on Maarja-Magdalena kiriku kantsel Chr. Ackermanni loomingu kõige akadeemilisem ja teatud määral isegi erandlik teos. Kantsel on teostatud kunstiliselt väga kõrgel tasemel. Mälestis, mis valmistati juba varasema Maarja-Magdalena kiriku tarvis, moodustab osa kiriku ajaloolisest sisustusest.

Arvele võetud ENSV Ministrite Nõukogu määrusega nr. 346, 1. augustil 1973.

Materjal: puit.
Tehnika: nikerdatud, polükroomia, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: Christian Ackermann
Mõõtmed: -
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kantsel on näide barokiperioodi ühe meisterlikuma, produktiivsema ja kuulsama puunikerdaja Christian Ackermanni loomingust. Kantsel on teostatud kunstiliselt väga kõrgel tasemel.
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane