Mälestise nimi Altar, Chr.Ackermann, 1670-1680 (puit, polükroomia)

Seisund: rikutud

Inspektor: Muinsuskaitseameti Rapla maakonna vaneminspektor, Karen Klandorf

Mälestise tunnus

Altarisein on iseloomulik näide 17. saj. lõpus valminud baroksest kirikusisustusest. Altarisein on ühtlasi iseloomulik näide barokiperioodi Eesti juhtiva puunikerdaja Christian Ackermanni (1670. aastate algus-1710) loomingust, olles siledatüveliste sammaste esmakordsel kasutamisel meistri loomingus teedrajavaks tööks. Töö on teostatud kunstiliselt meisterlikult. Mälestis moodustab osa kiriku ajaloolisest interjöörist.

Arvele võetud ENSV Ministrite Nõukogu määrusega nr. 346, 1. august 1973.

- Vigala altari ülevärvimine tõi kriminaalmenetluse

Autor, valmistamise koht: Christian Ackermann, Tallinn, 1670.-1680. aastad
Mõõtmed: Peetruse figuur ca 99 cm, Pauluse figuur ca 104 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Põhiosa eelmisest värvikihist (pronksvärvi ja pruuni toonid) pärinevad tõenäoliselt 19. saj. II poolest. 2005 suvel arhitektuursed osad, putod ja reljeefsed osad üle värvitud Sadolini nii keemilise koostise kui erksa tooni poolest sobimatute õlialküüdvär