Mälestise nimi Maal "Püha õhtusöömaaeg", 17.saj. lõpp (õli, puit)

Inspektor: Muinsuskaitseameti Rapla maakonna vaneminspektor, Karen Klandorf

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Maal "Püha õhtusöömaaeg" on näide tõenäoliselt 17. saj. lõpus valmistatud kunstiteosest. Teostuselt suhteliselt diletantlik. Arvatavasti kuulus maal algselt Chr. Ackermanni 1680. aastatel valmistatud altriseinale, sellele viitab nii baroksete altariseinte alumise maali tavapärane temaatika kui materjalikasutus (ka altariseina ülemine maal on kantud puidule). Mälestis moodustab osa kiriku ajaloolisest interjöörist.

Arvele võetud Rapla raj. RSN TK otsusega nr. 32, 24.02.1982.

Autor, valmistamise koht: tõenäoliselt 17. saj. lõpp
Mõõtmed: 132x120x2,3 cm; raam laius 9 cm, paksus 5 cm
Märgid (meistrimärgid): All paremal signatuur: "H.S...."
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Restaureeritud august-oktoober 1991 (teostaja as KAR-Grupp). Puit liitekohtadest lahti kuivanud, sellest tulenevalt vertikaalsed praod.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Asub käärkambri põhjaseinal. Tõenäoliselt paiknes algselt Chr. Ackermanni 1680. aastatel valmistatud Vigala kiriku altariseinal.