Mälestise nimi Hauaplaat vappidega, 16.saj. (dolomiit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauaplaat.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega raidkivikunstiteos renessansiajast 16. sajandist

Hans von Cleveni ja Margareta Wedbergi hauaplaat

pikihoones keskel

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1931 (nr. 722: 24 või 25), aastast 1973 – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 760

Kirjandus

M. Körber. Oesel einst und jetzt. 2. Band. Arensburg, 1899, lk. 56: In der Diele des Kirchenschiffes befindet sich ein Leichenstein mit der Inschrift: „XXI. Juli Anno 1602 Hans v. Cleven. Marg. Wedberg“, unter jedem Namen ein Wappen, doch nur noch das Wedbergsche erkennbar. Beide wohl an der Pest gestorben, welche damals in Oesel herrschte.

Materjal: dolomiit.
Tehnika: raidtehnika.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 17. sajandi algus (umbes 1602)
Mõõtmed: 158 x 99 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): vapikujutiste kohal ja peatsiservas tekst loetamatu (Martin Körberi andmeil: XXI. Juli Anno 1602 Hans v. Cleven. Marg. Wedberg)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti kulunud, servad murenenud, jalutsis diagonaalne pragu, tekst kulunud loetamatuks
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): keskväljal kaks reljeefset vapikujutist, mille kohal tekstiväli, nurkades reljeefne keerub. Martin Körberi andmeil suri plaadi alla maetud abielupaar katku