Mälestise nimi Karikas, Hamburgi töö, 1599 (hõbe, kullatud, graveeritud)

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikuhõbeda kultuurilooväärtuslik näide renessansiajast 16. sajandist

Kirjeldus

Rohke dekooriga üleni kullatud armulauakarikas, pungisel reljeefselt kujutatud keerubid ja evangelistid

Ajalugu

Muinsuskaitse all aastast 1931 (reg. nr. 722: 1), alates 1973 – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 817

Materjal: hõbe.
Tehnika: kohrutatud, monteeritud, graveeritud, kullatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister, Hamburg, Saksamaa
Dateering: 16. sajandi lõpp (umbes 1599)
Mõõtmed: kõrgus 22, 3 cm, kupa Ø ca 12, 2 cm, jalami Ø 15, 2 cm
Märgid (meistrimärgid): jalami serval (vt. foto vasakul): Hamburgi linnamärk (linnavärav kolme torniga), teisel märgil kammkarp(?)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, kullatis kohati (servad, kupa põhi, jalami külg) kulunud; sügav ca 3 cm pikkune kriimustus (kirje Fitinghof kohal)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): kupa ümar, huuläär randiga; pungisel renessansslikud sõõrjad medaljonid (vaheldumisi reljeefsete keerubitega on kujutatud evangeliste Markust, Matteust ja Johannest. Tüvest seob jalamiga akantusfriisiga kaunistatud vahevõru, jalami serval miniatuurne munavöötfriis