Mälestise nimi Karikas, 18.saj. (hõbe, kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaise kirikuhõbeda ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega näide barokiajast 18. sajandist

Kirjandus

K. Kirme. Eesti hõbe. Tallinn, 2000, lk. 152: Olaus Trystadius Wahl, kes sai 1739. aastal Tallinna ameti kaasmeistriks Kuressaares ja suri 1779, on esindatud kolme säilinud tööga. Väike karikas ühes Lääne-Eesti kirikus on üsnagi omapärase välimusega: puudub kooskõla ühelt poolt laia avaga kupa ning teialt hapra tüvese ja väikese kabja vahel.

Materjal: hõbe.
Tehnika: trugitud, kohrutatud, kullatud.
Autor, valmistamise koht: Olaus Trystadius Wahl, Kuressaare
Dateering: 18. sajand
Mõõtmed: kõrgus ca 11, 2 cm, kupa Ø ca 7, 8 cm, jalami Ø 6, 8 cm
Märgid (meistrimärgid): jalami servas hõbedamärgid (raskestiloetavad): meistrimärk OW; linnamärk(?)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti oksüdeerunud, kupa veidi lopergune, servas ca 0, 5 cm pikkune rebend, jalamit parandatud, serv profileeringu kohalt ca 1/3 osas lahti rebenenud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): tüves tahuline, eenduvate vahevõrudega; ümmargune profileeritud jalam