Mälestise nimi Tukukott, annet. 1760 (puit, tekstiil, hõbe)

Kunst, Materjal, Tekstiil, Puit, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Annetustarve, Tukukott.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega ja kultuurilooväärtuslik haruldane kiriklik hõbeese barokiajast 18. sajandist

Krousitud kraega tukukott kohrutatud messingist suudmeäärise ja pika puitvarrega

Muinsuskaitse all alates 1973 – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 834

Konserveerimistööde aruanne. Koostaja R. Paas. Tallinn 2014 (MKA arhiivis)

Materjal: nahk, kalev, messing, puit.
Tehnika: kohrutatud, graveeritud, hõbetatud, treitud, õmmeldud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 17. sajandi lõpp või 18. sajandi algus
Mõõtmed: pikkus ca 139 cm, koti sügavus ca 19 cm, suudme Ø ca 13 cm, äärise Ø ca 20, 5 cm,serva laius ca 3, 5 cm, messingist varretupe pikkus ca 15 cm, kellukese kõrgus ca 3, 5 cm, suudme Ø 3, 8 cm, tila pikkus ca 3 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): varretupel graveeritud annetuskirje: CASPER∙CAREL∙KOHL∙ANNA∙MARGARETA∙ KNIPER 1700 AN∙DER∙ARENS∙BVRGSCHEN∙HOSPITHAL∙ARMEN∙V...EHTET
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): messing oksüdeerunud, suurte rebendite ja aukudega, kaas puudu, teine kelluke puudu, kott traadiga toestatud, nahk kulunud, kalev koitanud, nõelutud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): nahast kott kaetud punasest kalevist välisvoodriga ja puuvillasest riidest sisevoodriga (põhi katmata; nahkserva laius ca 2 cm). Vars otsast keermeline; algselt oli kotil kaas (hinged alles) ja kaks kellukest; messingtupp uuemal ajal varre külge kruvitud. Tukukoti paarik aastast 1694 (nahk, kalev, messing, graveeritud, hõbetatud, puit, treitud; üldpikkus ca 146 cm, koti sügavus ca 17, 5 cm, Ø 15 cm, varretupe pikkus ca 6, 5 cm, kellukese kõrgus ca 3, 5 cm, suudme Ø 3, 8 cm, tila pikkus ca 3 cm; varretupe otsale graveeritud aastaarv 1694) muinsuskaitseregistrist ekslikult välja jäänud