Mälestise nimi Maal "Aabrami ohvritoomine", S.Lemoyne, 1725 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Maal "Abrahami ohvritoomine" on väheesinev näide 18. sajandi alguse maalikunstist. Ühtlasi Eestis haruldane näide tõenäoliselt Lääne-Euroopast pärit vähetuntud maalikunstniku S. Lemoyne juniori loomingust. Mälestis moodustab osa ajaloolisest kirikusisustusest.

Arvele võetud 20. novembril 1980.

Autor, valmistamise koht: S. Lemoyne jun
Mõõtmed: h 80,5 cm, l 125,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): All paremal kivi peal signatuur ja dateering: S. Lemoyne. jn. 1725
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Värvikiht irdunud; kullatud raamil all vasakul nurgas ca 6 cm ulatuses ornamendi pudenemine; lõuendi ülaservas voldid.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maal on ostetud 1960. aastatel Tallinnast. Asub kiriku lõunaseinal.