Mälestise nimi Ikoon "Nikolai Imetegija", 19.saj. (tempera, puit)
Mälestise vana number 12. III 9 k-5

Vanavene traditsioonilise ikoonimaali näide.

materjal ja tehnika: puit, tempera;
autor, valmistamise koht, dateering: 19. saj keskpaik;
mõõdud: 90 x 75 cm;
täiendavad andmed: Ikoonil on kujutatud püha Nikolai Imetegijat. Püha Nikolai parema käega õnnistab, vasakus käes hoiab avatud Evangeeliumi. Nikolail on L-kujulise kaelusega feloon. Tema palgel on rõhutatult välja maalitud kurrud. Püha Nikolai oli 4. sajandil Myra linnas piiskop, kes võitles hereesia vastu, mistõttu ta tagandati piiskopiseisusest. Mõnede kirikukogu liikmete nähtud nägemuse kohaselt ulatas Kristus ise talle Evangeeliumi ja Jumalaema konfiskeeritud ametitunnuse omofori. Seetõttu on neid kujutatud pilvedel ikooni ülanurkades ulatamas vastavaid pühaesemeid. Ikoon asub ikoonikapis, mille seespoolne raamiosa on kaetud läikpaberiga.;