Mälestise nimi Ikoon "Valitud pühakud Kolmainsuse kujutisega" kappraamistuses, 20.saj. I pool (tempera, puit, kullatis)
Mälestise vana number 12. III 9 k-6

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Iseloomulik näide vene õigeusu kirikutes 20. saj alguses levinud ikoonitüübist.

materjal ja tehnika: puit, tempera;
autor, valmistamise koht, dateering: 19. saj lõpp või 20 saj algus;
mõõdud: vm 65 x 60 cm;
täiendavad andmed: Ikoon on horisontaalselt jaotatud kaheks tsooniks. Ülemises osas on kujutatud Uue Testamendi Kolmainsust: pilvisel taevasel aujärjel istuvad pruunijuukseline Kirstus ja hallijuukseline Jumal-Isa, nende vahel on maakera kujutis ja sellel Kristuse piinariistad. Nende kohal hõljub valge tuvi – Püha Vaim. Vasakul pool põlvitab Jumalaema ja paremal Ristija Johannes. Ikooni allosas on kujutatud üksteise kõrval ja taga seismas 11 pühakut. Ikooni kullatud foon ja ääred on kaetud reljeefse ornamendiga. Massiliselt toodetud ikoonitüüp. Ikoon asub ikoonikapis.;