Mälestise nimi Ikoon "Kristuse ristimine" ikonostaasil, 19.saj. II pool (õli, puit, messing, hõbetatud)
Mälestise vana number 12. III 9 k-22

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Iseloomulik näide vene õigeusu kirikutes 19. saj II poolel levinud ikoonitüübist. Kuulub tervikkompleksi ikonostaasiga

Materjal: messing, puit.
Tehnika: hõbetatud, õlimaal.
Dateering: 19. saj II pool
Mõõtmed: vm 94x69 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kristus seisab Jordani jões, vasakul pool olev Ristija Johannes on tema kohale kummardunud. Omapärane on kolme ingli paigutus: ruumipuudusel on nad paigutatud Kristuse taha, surutuna teineteise vastu. Ikoon on kaetud hõbetatud ja kullatud messingkattega. Perforeeritud servaga nimbused on kullatud.