Mälestise nimi Puitelamu Tartus K.E.v.Baeri 3, 19-20.saj.

Mälestise tunnus

19.saj lõpust pärinev hoone on iseloomulik näide historitsistlikust elamust, moodustades stiililiselt ühtse ansambli naabruses asuvate hoonetega.

Kirjeldus

Ebakorrapärase ristkülikulise põhiplaaniga kahekorruseline puitelamu, mille hooviküljel on väljaehitises trepikoda ja kahekorruseline veranda. Trepikoja kohal on kolmnurkviiluga ärklifrontoon, nurkadel pilastrid. Hoonet ilmestavad keldri lamekaaraknad, elukorruste akende karniisid ja frontooni akna all olev kassett. Kassetid on ka elukorruste akende all. Verandal on klaasruudud, korruste vahel on kassetid. Hoone hooviküljel on puutrepikoda, majas on puutrepp. Hoonel on tänavaküljel klombitud maakividest vundament, palkidest sein on kaetud laudvoodriga. I korrusel on säilinud sambakujulise impostiga aknaraamid. Esifassaadil on kahetiivaline valgmikuga tahveluks, mida kaunistavad karniis ning tahveldisel paiknevad rosetid.

Hoone on ehitatud 19. sajandi II pooles.

Lisa 1 mälestise asukoha skeem.