Mälestise nimi Puitelamu Tartus Veski 37, 19. saj
Mälestise vana number K

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1841-1917, 1918-1939.

Mälestise tunnus

Tartule tüüpiline hilisklassitsistlik puitelamu, ehitatud 1860.aastail. Terviklikult säilinud algupärane välisilme ja ruumistruktuur, lai profileeritud fassaadilaudis, aknapiirded, aknad originaalsulustega, frontoonid, katuseuugid ja nende detailid, kahe poolega puitdekooriga ornamenteeritud tänavapoolne välisuks, interjööris puidust sisetrepid treitud piiretega, ühe ja kahe poolega tahveluksed, siseseinte- ja lagede algupärane krohvviimistlus, kahhelahjud jm interjööriosi.

Kirjeldus

Ühekorruseline, osaliselt väljaehitatud katusekorrusega puitelamu, mis asub kivisoklil. Tegemist on rõhtpalkhoonega, millel on viilkatus puitsarikatel, fassaadi keskosal kolmnurkfrontoon. Fassaad on kaetud 35-40 cm laiade profileeritud servaga laudadest rõhtlaudvoodriga. Hoonet ilmestavad aknapiirded, stiilse puidekooriga kahe poolega välisuks Veski tn küljel. Hoone juurde kuulub Kastani tänavani ulatuv park-aed.

Ajalugu

Hoone on ehitatud 1860ndatel aastatel, 1939. aastal on juurde ehitatud hoone veranda ja Näituse tn teine sissepääs betoontrepiga. 1960ndatel vahetati katusekate eterniidi vastu.

502 Scott Lane Wallingford, Pensylvania 19086, USA