Mälestise nimi Puitelamu Tartus Kastani 9, 1901-1907.a.
Mälestise vana number K

Mälestise tunnus

1912. aastast pärinev kolmekorruseline puitelamu. Tartu puitarhitektuuri väljapaistev näide. Mälestise tunnuseks on elamu säilinud algupärane välisilme ja originaalosad, sealhulgas algupärased avatäited, akende raamistus ja originaaldetailid, algupärane voodrilaudis, maakivi-tellisvundament, algupärased vahelae ja katusekonstruktsioonid, sise- ja välisseinte rõhtpalkkonstruktsioonid, hoone algupärane ruumistruktuur ja kõik säilinud stiilsed eksterjööri ja interjöörielemendid.

Mälestise kirjeldus

Suur kolmekorruseline puitelamu, mis asetseb esiküljega tänavafrondil. Trepikoda puittrepiga on keskteljel, teine trepikoda puidust trepiga hooviküljel. Kummalgi pool trepikoda on algsed 4 ja 5 toalised korterid, mis hiljem on osaliselt jagatud väiksemateks korteriteks.
Hoone on maakivi-tellissoklil rõhtpalkehitis, välisseinad kaetud rõhtlaudvoodriga. Hoonel on tihedas raamistuses ülaosaga algupärased juugendaknad, akendel algupärased puitpiirded, dekoratiivselt kujundatud räästalaudis.
Interjööris on algupärane juugendlik puittrepp, trepikoja klaasitud uksed ja korterite uksed, laudpõrandad, uste ja põrandate algupärased piirdeliistud. Siseseintel ja lagedel algupärane krohvviimistlus, millel algselt arvatavasti trafarettmaalingud. Korterites säilinud valgetest glasuuritud ahjukahlitest ahjud karniisidega.

Hoone on ehitatud aastatel 1901-07.