Mälestise nimi Puitelamu Tartus J.Kuperjanovi 52, 1880-1890.a.

Mälestise tunnus

1890. a. ehitatud historitsistlik elamu, mis kuulub stiililiselt ühtsesse ansamblisse kõrvalasuvate hoonetega.

Mälestise kirjeldus

Ehitati tüüpiline Tartu puust elamu: keskse koridori ning hoovil väljaehitisena paikneva trepikojaga maja. Nimetatud plaan on liidetud kaks korda ning saadud pikk ning ruumikas kahekordne elamu. Mõlemast trepikojast kummalgi pool koridori paiknes kahekordne korter. Fassaadilahendus on range. Hoone nurkadel ja uste kõrval asuvad kannelleeritud pilastrid, korruste vahel kulgeb profileeritud karniis, teise korruse akende all kassettide rida, katuse all hammaslõikeline karniis. Teise korruse akende kohal asetsevad konsoolidele toetuvad veelauad, akende raamistus on profileeritud. Säilinud on mõlemad tahveluksed.

1890 a. R. Guleke projekti järgi ehitatud kahekordne historitsistlik puitelamu.

Lisa 1 mälestise asukoha skeem.