Mälestise nimi korp."Ugala" hoone Tartus, J.Kuperjanovi 16, 1938-1939.a.
Mälestise vana number 50K

Märksõna(7)

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Klubihoone, Konvendihoone, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Kahekorruseline funktsionalistliku vormi ja detailidega hoone.

Mälestise kirjeldus

Hoone on põhiosas ristkülikukujulise põhiplaaniga krohvitud ehitis, mille peafassaadil on eenduv eeskoda, hooviküljel terrass. Eksterjööri olulisemad arhitektuursed elemendid on trepi kõrgem püstine maht koos püstakendega; II korruse saali kõrged ja tihedalt paiknevad ülakarniisiga tervikuks ühendatud aknad; kahetiivaline paraaduks. Interjööris säilinud algsed uksed ja osa algseid valgusteid. Põrandad valdavalt kalasabamustrina laotud parkettpõrandad.

Mälestise ajalugu

Kahekorruseline funktsionalistlik hoone on ehitatud 1938–1939 üliõpilaste korporatsiooni Ugala konvendihoonena, peale II maailmasõda Tartu Kunstikooli hoone, tagastatud Ugala vilistlaskogule.