Mälestise nimi Elamu Tartus Vabriku 3, 1911.a.

Mälestise tunnus

Mälestise tunnusteks on arhitektuurimälestise autentsena säilinud või taastatud põhikonstruktsioonid, hoonekehand ja katusekuju, mahuline liigendus, fassaadi faktuurne krohvviimistlus ning autentsena säilinud arhitektuursed elemendid, detailid ja viimistluskihid nii eksterjööris kui interjööris.

Kirjeldus

Neljakorruseline kolme trepikojaga juugendüürimaja. Ümar nurgamaht on orenteeritud tänava poole. Fassaadi liigendavad neli eenduvat erkerimahtu. Neljas korrus on tagasiastega, korterite ees paiknevad lodzad. Sarnase, lihtsavormilise metallpiirdega rõdud on ka teise ja kolmanda korruse korteritel. Hoonel on erineva faktuuriga krohvfassaadid, kolmandat ja neljandat korrust eraldab hammaslõikeline vahekarniis. Erkerite alaosas on kasutatud lihtsaid dekoratiivseid kujunduselemente. Vaksali tänava opoolse külgfassaadi läbisõiduava kohal on aastaarv 1911. Hoonel on ülal neljaks ja kaheksaks ruuduks jaotatud algupärased puitaknad. Katusel on algse konstruktsiooniga trepikodade valgmikaknad. Kolm keerdtreppi ja kaks hoovitreppi. Trepikodades laiad, klaasitud valgmikuksed, korterite välisuksed on lihtsad kahe tahvliga tahveluksed. Hoonel on poolkeldrikorrus.

Elamu on 1911. aastal ehitatud.