Mälestise nimi Puitelamu Tartus Lepiku 1, 1907.-1914. a
Ehitisregistri ehitis Korterelamu (104043836)

Inspektor: Tartu Linnavalitsus, Egle Tamm

Mälestise tunnus

Hoone on iseloomulik näide Tartu 20. saj. alguse üürielamust, mis moodustab ühtse ansambli samasse ajastusse kuuluvate kõrvalasuvate üürimajadega.

Mälestise kirjeldus

Tegemist on ristkülikulise põhiplaaniga hoonega, mille tagaküljel on väljaehitisena trepikoda. Fassaadi lõunaküljel on poolkelpkatusega frontoon. Hoonet ilmestavad nurgaliseenid ning korrustevaheline simss. Vanematel akendel on karniisid ja saelõikeornamentidega ümbrislauad. Keldriaknad on tellissillustega. Esifassaadil on 2 kahetiivalist valgmikuga tahvelust. Seinad on palkidest, välisviimistluseks on laudis. Hoone katus on kaetud plekiga.

1907 – 1914 aastal ehitatud historitsistlik puitelamu.