Mälestise nimi Puitelamu Tartus Lepiku 6, 1907.-1914. a

Mälestise tunnus

Hoone on iseloomulik näide Tartu 20. saj. alguse üürielamust, mis moodustab ühtse ansambli samasse ajastusse kuuluvate kõrvalasuvate üürimajadega.

Mälestise kirjeldus

Hoone on kahekordne ristkülikulise põhiplaaniga elamu, millel on väljaehitis tänava kurvi suunas ja trepikoda väljaehitisena hooviküljel. Korruste vahel kulgeb konsoolsimss, hoone nurkadel on liseenid, akende ümber on saelõikeornamendiga ümbrislauad ja nende kohal karniisid. Maja pikifassaadil on profileeritud taladega kolmnurkviil. Külgviiludel on samuti profileeritud otstega talad. Hoonel on enamjaolt säilinud vanemad aknad. Maja peafassaadil paikneb kahetiivaline valgmikuga juugenduks, samasugune on tänava kurvi suunas asuval juurdeehitisel, juurdeehitisel asub veel kahetiivaline tavaline tahveluks. Juugendstiilis välisuksed on algupärased, tahveluks pärineb ilmselt 1950ndatest aastatest. Hoonel on maakividest ja keraamilistest tellistest vundament, keldri aknad on rõhutatud tellissillustega. Seinad on palkidest, välisviimistluseks on laudis. Viilkatus on kaetud plekiga.

1907 – 1914 aastal ehitatud juugendelementidega historitsistlik puitelamu.