Mälestise nimi Puitelamu Tartus Lepiku 10, 1907.-1914. a

Mälestise tunnus

Hoone on iseloomulik näide Tartu 20. saj. alguse üürielamust, mis moodustab ühtse ansambli samasse ajastusse kuuluvate kõrvalasuvate üürimajadega.

Mälestise kirjeldus

Hoone on kahekordne ristkülikulise põhiplaaniga elamu, millel on hooviküljel väljaehitis. Peafassaadil olevat risaliiti markeerib hoone katusel kolmnurkviil, mida kaunistavad profileeritud talad. Hoonet ilmestavad korrustevaheline lihtne simss, nurgaliseenid, akende saelõikeornamendiga ümbrislauad ja karniisid. Hoone viiludel on profileeritud talad. Peauks on kahetiivaline juugendornamendi ja klaasruutudega uks. Hoonel on maakividest krohvitud vundament. Seinad on palkidest, välisviimistluseks on laudis. Viilkatus on kaetud plekiga.

1907 – 1914 aastal ehitatud historitsistlik puitelamu.