Mälestise nimi Puitelamu Tartus Lepiku 14, 1907.-1914. a

Mälestise tunnus

Hoone on iseloomulik näide Tartu 20. saj. alguse üürielamust, mis moodustab ühtse ansambli samasse ajastusse kuuluvate kõrvalasuvate üürimajadega.

Kirjeldus

Hoone on kahekordne ristkülikulise põhiplaaniga elamu, millel on väljaehitised hooviküljel. Esifassaadil on liseenidega markeeritud keskrisaliit, mille ees paikneb avar nelinurkne trepp. Risaliidi lõpetab ühe aknaga kolmnurkviil. Korruste vahel kulgeb simss, hoone nurkadel on liseenid. Kõigil akendel on harvaesineva kujundusega saelõikeornamendiga ümbrislauad. Aknad on juugendliku prossijaotusega – framuugiosa on jaotatud püstkülikukujulisteks ruutudeks. Akende tuuleliist on kujundatud sambana. Peauks pärineb 1960ndatest. Hoonel on maakivisokkel, keldriakendel on tellissillused. Seinad on palkidest, välisviimistluseks on laudis. Viilkatus on kaetud plekiga.

1907-1914 aastal ehitatud juugendelementidega historitsistlik puitelamu.