Mälestise nimi Elamu Tartus Emajõe 9, 1920. a-d

Mälestise tunnus

Esindustraditsionalismile iseloomulikku uusklassitsismi ja funktsionalismi ühendav elamu on 1930. aastate korterelamu iseloomulik näide.

Mälestise kirjeldus

Korterelamu on sümmeetrilise ülesehitusega, trepikoda paikneb keskel. Majal on 1932. aastal ehitatud maja kohta haruldased aknaraamid - tuuleliistu ülaosa kaunistab korintose kapiteeli motiiv. Enamusel akendest on kapiteel säilinud. Sama klassitsistlikku joont järgib ka trepikoda lõpetav astmikfrontoon. Maja liigendavad esimese ja teise korruse ulatuses polügonaalsed vundamendipõhised erkerid. Hoone illuminaatorakendega välisuks on imposantne ja väheesinev, esindades 1930. aastatele iseloomulikku funktsionalismi.

Mälestise ajalugu

Kolmekorruselise korterelamu projekti koostas 1931. aastal linnainsener H. Seydenbach. Elamu ehitati 1932.