Mälestise nimi Puitelamu Tartus Tähtvere 39, 19.saj. I p.
Ehitisregistri ehitis üksikelamu (120677374)

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

Mälestise tunnuseks on 19.sajandist pärineva puitelamu autentsena säilinud välisilme ja põhikonstruktsioonid, sealhulgas hoone väliskuju ja katusekuju, avade kuju ja jaotus, rõhtpalkseinad, maakivi-tellisvundament, algupärane voodrilaudis, vahelagede ja katusekonstruktsiooni osad ning kõik säilinud originaalosad ja detailid, sealhulgas valgmikuga välisuks koos sulustega, puittrepp, siseuksed, siseseinte ja lagede krohvviimistlus

Mälestise kirjeldus

Ristkülikukujulise põhiplaaniga väike ühekorruseline puitelamu, küljel laudadest juurdeehitis (kuur). Hoonel on viilkatus ärklitubadega ja maakivisokkel, mis hooviküljel moodustab soklikorruse. Tänavaküljel on ülavalgmikuga kahe poolega ja tahveluks, millel karplukk sepiskäepidemega ja kaks akent. Fassaadi katab profileeritud voodrilaud, akendel puitpiirded. Algsed aknad on kuue ruuduga puitaknad. Hoonel on puidust profileeritud räästakarniis, mis klassitsismile iseloomuliku lõpuvormistusega ulatub külgfassaadile. Samasugune karniis ka mõlemal otsaviilul. Katuse harjal punasest tellisest karniisiga korstnapits.

Hoone on pärit 19. sajandi I poolest.