Mälestise nimi Puitelamu Tartus Narva mnt. 113, 19.saj. I p.

Inspektor: Tartu Linnavalitsus, Egle Tamm

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Korterelamu, Ehitusperioodid, 1711-1840, 1841-1917.

Mälestise tunnus

19. saj. I poolel ehitatud ning 19. saj lõpus historitsistlikus stiilis ümber ehitatud elamu on iseloomulik näide Narva mnt ajaloolisest hoonestusest, moodustades koos teiste Narva mäel säilinud puithoonetega tervikliku hoonestuse ja ajaloolise linnamiljöö.

Mälestise kirjeldus

Tegu on ühekorruseline katusekorrusega ristkülikulise põhiplaaniga hoonega, mille jõepoolsele küljele on tehtud juurdeehitusi. Hoone vundament on maakividest ja tellistest ning krohvitud, seinad on palkidest ning kaetud enamuses laia laudvoodriga. Viilkatus on kaetud eterniidiga. Alumisel korrusel on suured äriaknad kunagiste väiksemate akende asemel, viilul algse raamistusega aknad. Säilinud on klassitsistlikus stiilis kahetiivaline valgmikuga tahveluks, mille tiibu kaunistavad pilastrimotiivid. Hoonet ilmestavad lai laudvooder, nurgaliseenid ning karniis.

19. saj. I poolel ehitatud elamu. Hoone on 1837. a. linnaplaanil.

Lisa 1 mälestise asukoha skeem ja ühise kaitsevööndi ulatus.