Mälestise nimi Elamu Tartus Narva mnt. 88, 19.saj.

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Korterelamu, Ehitusperioodid, 1711-1840, 1841-1917.

Mälestise tunnus

19. saj. I poolel või keskel ehitatud ning 1880ndatel historitsistlikus stiilis ümber ehitatud elamu on iseloomulik näide Narva mnt ajaloolisest hoonestusest, moodustades koos teiste Narva mäel säilinud puithoonetega tervikliku hoonestuse ja ajaloolise linnamiljöö.

Kirjeldus

Algselt kasutati elamuna, soklikorrust äriruumidena. Hoone vundament on maakividest ja tellistest ning krohvitud. Seinad on palkidest, esimesel korrusel krohviga kaetud, teisel korrusel laudisega kaetud. Kaheosaline katus on kaetud plekiga. Kahe tänava nurgale jääval äralõigatud nurgal on II korrusel metallpiirdega rõdu. II korruse akendel on karniisid, ustel varikatused.

Ajalugu

19.saj. I poolel ehitatud kahekorruseline ebakorrapärase ristkülikulise põhiplaaniga hoone, mida 19. saj I poole tunnusena ehib klassitsistlik välisuks Narva mnt poolsel küljel. Ehitati ümber 1880ndatel.

Asukoha skeem ja kaitsevööndi piir esitatakse käesoleva KKT lisas nr 1.