Mälestise nimi Puitelamu Tartus Jaama 31, 19.saj.

Mälestise tunnus

Hoone on iseloomulik näide 19. saj. II poole historitsistlikust puitelamust, moodustades stiililiselt ühtse ansambli naabruses asuvate hoonetega.

Kirjeldus

Hoone on Roosi ja Jaama tänavate nurgal asuv kahekordne puidust elamu. Maja on põhiosas ristkülikukujulise põhiplaaniga, kuid tänavate ristumiskohas on äralõigatud nurgaga ja teise korruse ärkliga nurgalahendus. Teise korruse erkeritorn toetub konsoolidele. Hoonet ilmestavad peale nurgalahenduse veel rombimotiividega liseenid, kassetid ning teise korruse akende karniisid. Roosi tänava poole on maapinna tugev langus ja tekib soklikorrus. Hoone vundament on maakividest ja tellistest ning palkidest seinad on kaetud laudvoodriga. Uksed ja aknad on nõukogude perioodist.

Hoone on ehitatud 19. sajandi II poolel.