Mälestise nimi Elamu välisuks Tartus Kivi 67, 19.saj.

Ehitised, Ehitiste liigid, Detail, Välisuks, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Neorenessanss-stiilis välisuks on rikkaliku taimornamendiga paraadukse väheesinev näide.

Mälestise kirjeldus

Kolmeosalise valgmiku ja kahe tiivaga tahveluks. Uksetahvlite jaotus on iseloomulik 19. sajandi II poolel ja 20. sajandi algul levinud historitsistlikele ustele. Erandlik on tahvlite kaunistamine rikkaliku taimornamendiga, millest domineerivaim on akantus. Vasakpoolse uksetiiva ülaosas on horisontaalne ava, nn postkastiava. Uksel on kaasaegne lukk, lukusilt ja käepide.

Mälestise ajalugu

Uks on valminud 19. sajandi II poolel. Ukse restaureerisid 2000. aasta paiku Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengid Annes Hermanni juhendamisel.