Mälestise nimi Elamu Tartus Pargi 3, 1931-1933.a.

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Mälestise tunnus

Ühepereelamu on arhitektuurselt kõrgetasemeline näide Eesti 1920.-1930. aastate eramuehituse traditsionalistlikust suunast.

Mälestise kirjeldus

Hoone on ruudukujulise põhiplaaniga ühekordne ärkliga elamu, mille põhiliseks arhitektuurseks elemendiks on kaheosaline astmega kelpkatus. Puitmajal on kõrge krohvitud sokkel, puitkehandit katab peente katteliistudega vertikaallaudis. Hoone suuremad aknad on 1930. aastate alguse kõrgmoe – funktsionalismi – kohaselt kolmese vertikaaljaotusega; nende vertikaalsed impostid on ebatavalise ja väga võluva kujundusega. Interjööris on säilinud hulgaliselt algseid elemente - kahhelahjud, uksed, trepp, sisse ehitatud puitpaneelidega kapid ja põrandad.

Pargi 3 eramu projekt valmis 1932, arhitektiks oli Adolf Käsper. Maja ehitati 1932–1933.