Mälestise nimi Puitelamu Tartus Kesk 16, 1910-1920.a.

Inspektor: Tartu Linnavalitsus, Egle Tamm

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Korterelamu, Ehitusperioodid, 1841-1917, 1918-1939.

Rikkaliku kujundusega juugendlik elamu Tartu eeslinnas.

Mälestise kirjeldus

Juugendlik kahekorruseline horisontaalse laudisega puithoone on ehitatud elumajaks. Hoone paikneb vahetult tänava ääres, seda ümbritsev aed algab maja otstest. Hoone lõunaküljel, esifassaadist paremal, on punastest tellistest tulemüür. Katusehari on esifassaadiga paralleelne. Hoonel on plekk-kattega viilkatus. Hoone asub madalal krohvitud sokliosal, peasissepääsu ees puudub trepp ning esifassaadi aknad on madalal. Hoone fassaadi liigendab katusealusel osal puidust horisontaalne profiilkarniis. Esifassaadil on juugendlik kahepoolne puituks, mille alumine osa on dekoreeritud puidulõikeliste detailidega. ukse ülaosas ümar ehisvõrega aken. Ukse kohal on sepistatud varikatus. Hoonel on juugendliku kujundusega aknad, enamik aknaid alt kahese ning ülevalt väikeseruudulise jaotusega. Esifassaadi parempoolselt küljel asuvad laiad ja suursuguse raamjaotusega juugendlikud aknad, mis ulatuvad ülejäänud hoonest kõrgema ärklikorruseni. Aknaid ümbritsevad juugendlike detailidega sandrikud ning raamistus.
Hoovipoolne fassaad on liigendatud. mille keskmine osa koos sissepääsuga küljelt, ulatub ette.

Hoone asub Tartus, Karlova linnaosas, Kesk tn 16.