Mälestise nimi Elamu Tartus Elva tn. 3, 1924-1927.a.

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Heimatstiilis elamu on 1920. aastate elamuarhitektuuri iseloomulik näide.

Kirjeldus

Elva 3 maja on elavalt liigendatud mahtudega ja kõrgete kivikatustega heimat stiilis puitelamu. Tammelinna selleaegsetele ühe korteriga elamutele iseloomulikult paikneb sissepääs hoone nurgas. 1920.-1930. aastatele iseloomulikult on majal triibustatud laudis.

Ajalugu

Projekti ühe korteriga elumaja ehitamiseks valmistas arh Anatoli Podcekajev 1923. aastal Ivan Abarenkov i tellimisel, kes hoone ka katuse alla viis. Maja ehitati riikliku ehituslaenu abil. 1926. aastal muudeti hoone uue omaniku Aleksander Lukksepa soovil projekti veranda osas. Algse projektiga võrreldes muutus veranda laiemaks ja sügavamaks ning kinniseks, saades aknad. Maja valmis lõplikult 1929. aastal.