Mälestise nimi Elva kirik, 1920. a

Ehitised, Ehitiste liigid, Sakraalhoone, Kirik, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Piirkonna ajastu tüüpiline sakraalhoone.

Kirjeldus

Gootikast inspireeritud väikest punastest tellistest hoonet ilmestab väheldane oktagonaalne telkkiivriga konsooltorn. Peasissepääsu ehisviiluga kroonitud teravkaarse portaali kaarevälja kaunistab Taaveti tähe modifikatsioon. Pikiseinu liigendavad teravkaarsed aknad ja nendevhelised liseenid. Idaosas liitub pikihoonega väheldane ristkülikukujuline koor, mille kahel pool tillukesed abiruumid. Silindervõlvilise puitlaega ülilihtsa interjööri aktsendiks on kuningate kummardamise teemaline vitraaž (Dolores Hoffmann, 1995) altariosas.
(Eesti Arhitektuur)

Ajalugu

Arhitekt Arved Eichhorni (1879-1922) projekti järgi valminud kirik sai katuse alla enne Esimest maailmasõda, sisetööd lõpetati 1920.(Eesti Arhitektuur)

z