Mälestise nimi Peedu-Nuti vesiveski hoone 2, 19. saj
Mälestise vana number 251K

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Tootmiskompleks, Tootmishoone, Veskihoone, Ehitiste liigid, Tootmishoone, Veskihoone, Vesiveski, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Ajalooline vesiveski veskihoonete kompleksis. Mälestise tunnusteks on hoone algupärane välisilme ning kõik säilinud ehituskonstruktsioonid ja sisseseade osad.

Mälestise kirjeldus

Ühekorruseline rõhtpalkseintega veskihoone, mille jõepoolne tiib kaetud poolkelpkatusega, läänepoolne kõrgem osa iseseisva viilkatusega. Hoone asub vahetult Peedu jõe kaldal, varem oli jõepoolse osa alla juhitud veskikanal. Veski sisseseade on osaliselt säilinud.

Vesiveski hoone on ehitatud 19. sajandil.