Mälestise nimi Peedu-Nuti villaveski hoone 3, 19. saj

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Tootmiskompleks, Tootmishoone, Veskihoone, Ehitiste liigid, Tootmishoone, Veskihoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Veskikompleksile iseloomulik hoone. Mälestise tunnuseks on hoone algupärane tarbeehitisele iseloomulik välisilme ning kõik säilinud ehituskonstruktsioonid ja detailid, sh kunagise sisseseadega seotud osad.

Kirjeldus

Ühekorruseline viilkatusega hoone mis asetseb tõusval reljeefil, kõrgel maakivisoklil, kaetud rõhtlaudvoodriga, akendel lihtsa vormiga ehisraamstus, läänepoolsel tagaküljel kahe poolega lauduks sarnases raamistuses. Küljel väike eeskoda.

Villaveski hoone on ehitatud 19. sajandil.