Mälestise nimi Peedu-Nuti vesiveski ait-ladu Oru tn 1, 19.-20. saj

Märksõna(9)

Ehitised, Kompleksid, Tootmiskompleks, Kõrvalhoone, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ait, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Mälestise tunnus

Veskihoone kompleksile iseloomulik 1920.aastatest pärinev abihoone. Mälestise tunnusteks on hoone hästi säilinud algupärane välisime ja kõik säilinud algupärased hooneosad, ruumistruktuur, ehituskonstruktsioonid ning detailid.

Kirjeldus

Savist välisseintega keskmise suurusega aidahoone, millel viilkatus, esiküljel kaks obadustega varustatud välisust ja katuse osas ärkliväljaehitus ning hooviküljel veranda. Ärklikorrust on kasutatud elukorrusena. Hoone on kõrgel maakivisoklil, esiküljel veskikividest trepp.

Vesiveski ait-ladu on ehitatud 1920ndatel aastatel.