Mälestise nimi Alatskivi mõisa ait-kuivati, 19. saj
Mälestise vana number K

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Ait-kuivati, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ait-kuivati, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Piirkonna suurimasse mõisaansamblisse kuuluva majandushoone näide, mis esindab 19. sajandi teise poole iseloomulikke ehitustraditsioone. Mälestise tunnuseks on algupärane hoonemaht, arhitektuursed kujunduselemendid ja ehituskonstruktsioonid.

Mälestise kirjeldus

Suur historitsistlik puhta vuugiga maakivihoone. Kaetud S-kivi viilkatusega, millel tellistest eenduvad profileeritud räästakarniisid. Katusel väikesed vintskapid. Hoone nurgad ja avad markeeritud punaste tellistega.
Hoone esiküljel kaarjad uksed, teise korruse kõrgusel 9 10-ruuduga akent. Akende rida ilmestab selle kohal ja all olev tellistest riba.
Tagakülje müüritised katustamata.

Ehitatud 19. sajandi teisel poolel.