Mälestise nimi Nina õigeusu kiriku preestrimaja, 19. saj
Ehitisregistri ehitis Puhkebaas (104049897)

Märksõna(9)

Ehitised, Kompleksid, Sakraalkompleks, Elamu, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

Mälestise tunnusteks on hoone põhimaht, algupärased ehituskonstruktsioonid, detailid ja hooneosad ning nende arhitektuurne vormistus.

Mälestise kirjeldus

Klassitsistlik ühekorruseline, keskosast kahekorruseline, krohvitud kivihoone. Traditsioonilise üldkujuga, ristkülikukujulise põhiplaaniga. Kaetud kelpkatusega. Räästa all krohvitud krohvikarniis. Kahekorruselist keskosa katab kolmnurkfrontoon. Sissepääsuesine viilkatus ja katuse vintskapid on hilisemad. Aknad enamuses ümberehitatud. Pealt ilmestavad neid üksikud säilinud ehiskarniisi ribad. Ka fassaadi ilmestavad vahekarniisid. Sissepääsud olnud keskosast kahe sümmeetriliselt paiknenud ukse kaudu (vasakpoolne kinnimüüritud).

Ehitatud 19 sajandi esimesel poolel.