Mälestise nimi Suure-Kambja mõisa vesiveski , 19. saj

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Veskihoone, Vesiveski, Ehitiste liigid, Tootmishoone, Veskihoone, Vesiveski, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

19. sajandi mõisa abihoone iseloomulik näide mõisakompleksis. Mälestise tunnuseks on hoone autentsena säilinud välisilme, üldine plaanilahendus, kõik säilinud algupärased ehituskonstruktsioonid ja hooneosad.

Kirjeldus

Kahekorruseline viilkatusega krohvitud maakivi- ja tellishoone, fassaadil regulaarselt paiknevates aknaorvades on üsna väikesed kuue ruuduga aknad, kummalgi otsaviilul ümara sillusega ärkliaken. Hoonel on telliskorstnad madala massiivse pitsiga katuseharjal, varasem kivikatus on asendatud eterniidiga.

Mõisa vesiveski on ehitatud 19. sajandil.