Mälestise nimi Luunja mõisa sepikoda, 19. saj

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Sepikoda, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Sepikoda, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Mõisaansamblisse kuuluv majandushoone, millel on säilinud algupärase ilmega hoonemaht ning kõik selle säilinud algupärase kujuga hooneosad, arhitektuursed kujunduselemendid ja ehituskonstruktsioonid.

Kirjeldus

Sepikoda on 1-kordne väike maakivihoone laialt krohvitud kivide vahedega. Nurgad laotud tellistest hambuvate plokkidena. Hoonet katab viilkatus kitsaste üleulatuvate räästastega, millel vertikaallaudistusega otsviilud.

Luunja mõisa sepikoda on ehitatud arvatavasti 19. sajandi teisel poolel.

Kaitsevööndi ulatus

"Kultuurimälestistele kaitsevööndite määramine" Kultuuriministri 19. detsember 2006 a. käskkiri 388 (RTL, 05.01.2007, 1, 13) kuupäev:05/01/2007