Mälestise nimi Kaagvere mõisa aednikumaja, 19. saj

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Aednikumaja, Ehitiste liigid, Elamu, Mõisaelamu, Aednikumaja, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

19. ajandi mõisaarhitektuurile iseloomulik abihoone-elamu mõisakompleksis. Mälestise tunnusteks on hoone autentsena säilinud välisilme, algupärane ruumistruktuur ja ehituskonstruktsioonid.

Aednikumaja on ehitatud 19. sajandil.

Mälestise kirjeldus

Keskmise suurusega ühekorruseline suhteliselt kõrge viilkatuse ja krohvitud tellisseintega kivihoone. Vahelaed on massiivsetel puittaladel ja nn. poola laudisega. Algne tahutud katusekonstruktsioon. Katuse all on lakakorrus. Hoonel on tsementkivikatus.