Mälestise nimi Nõo õigeusu kirik, 1873. a
Mälestise vana number K

Inspektor: Muinsuskaitseameti Tartu maakonna vaneminspektor, Inga Raudvassar

Ehitised, Ehitiste liigid, Sakraalhoone, Kirik, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Ajastu tüüpiline sakraalhoone piirkonnas.

Mälestise kirjeldus

Tähelepanuväärne historitsistlik Nõo Püha Kolmainu kirik on lubjatud maakiviehitis. Kirik on traditsioonilise kolmeosalise 5 kupliga kavatisega, läänepool kellatorn ning nelitise kõrval ristkülikuline apsiidiga.
Nelitise kohal on 8-tahuline paarisakendega tambuur suure sibulakupliga ja 4 sibulpeadega nurgatorni.
Akendel kaarsillused, tiib-uks framuugiga.
Sisearhitektuur on lihtne, seinad ülaosas liigendatud karniisidega. Ikonostaas on historitsistlik ning pärineb 19. sajandi lõpust.
(Eesti arhitektuur. IV. 1999; A. Pantelejev. Apostliku õigeusu kirikute arhitektuuriajalooline inventariseerimine. 1987)

Ehitatud 1873.