Mälestise nimi Reljeef kolme noormehe kujutistega, F. Sannamees, 1926 (kips)

Kunst, Materjal, Kips, Objekt, Skulptuur, Reljeef.

Mälestise tunnus

Klassikalise vormikäsitlusega reljeef "Perekond" on iseloomulik ja kunstiliselt kõrgetasemeline näide väga viljaka ja meisterliku kujuri Ferdinand Sannamehe loomingust. Reljeef moodustab osa kino "Ateena" luksuslikust sisekujundusest.

Muinsuskaitse alla võetud 01.08.1973.

Programmid F. Sannamehe reljeefide restaureerimiseks. Mandragora. 2006

Materjal: kips.
Autor, valmistamise koht: F. Sannamees
Mõõtmed: 160 x 100 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Restaureeritud 2006 sügis kuni 2007 kevad (OÜ Mandragora).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Reljeefil on kujutatud perekonna motiivi. Mehe ja naise figuuri ühendab keskel asuv laps. Talle juhitakse tähelepanu teiste figuuride žestide ja poosidega. Huvitava lahenduse tingib ka reljeefi asukoht teise korruse fuajee ümarkaarse akna kohal.