Mälestise nimi Ikoon "Aleksander Nevski", 1880 (õli, puit)
Mälestise vana number 21.III 12 k-3

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Vene akadeemilise sakraalmaali näide, mis kasutas lääne maalikunstist mõjutatud natuuritruud kujutusviisi. Ajaloolise väärtusega (daatumi ja pühendustekstiga).

Muinsuskaitse all alates 1988

Materjal: õli, puit.
Mõõtmed: 106,5 x 71,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Сооружонь сей образь 12го февраля 1880 года. Гарскимь отряднымь офицеромь. КапитаномьКурило и нижними чинами тогоже отряда въ памятъ чудеснаго спасенйя Государя Императора Александра IIго отъ угрожающей ему опасности 5го февраля 1880 года.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): natuuritruus maalilaadis kujutatud Neeva Aleksander (ristituna Andrei) hoiab paremat kätt vasakul rinnal ja vasakus käes Inimkäeta loodud Kristuse Palge ikooniga kaheharulist lippu. Tema kõrval, maali paremal pool on laual ta valitsejamüts ristikesega selle tipus.
Koostas: Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane