Mälestise nimi Krutsifiks, Peterburi töö, 19.saj. (vask, hõbetatud, figuur pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Võru rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 66

Materjal: pronks, vask, alumiiniumvrv.
Tehnika: hbetatud, kullatud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Kondratjevi vabrik Peterburis
Dateering: 19. sajandi II pool
Mõõtmed: kogukõrgus ca 64, 5 cm, risti laius 22, 3 cm, sokliosa kõrgus ca 17, 5 cm, figuur 20, 4 x 18, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): sokli külgtahul sõõrjas tempel Nikolai I profiilpeaga (serval: НИКОЛАЙ I ИМП. РОССИИ…) ja vabrikutempel: Ф. Н. СЕРЕБРА КОНДРАТЪЕВА С.П.Б.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, hõbetis ja alumiiniumvärv osaliselt kulunud, ristis figuuri jalutsis pragu
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Eklektilises laadis altarikrutsifiks murtud nurkadega kolmetahulisel soklil, mille eesmisel tahul risti kujutis sõõris, jalam toetub kolmele käppjalale, Kristuse figuur teisene, ristile kinnitatud puusajoonelt poldiga; risti küljed ja tagakülg ning Kristuse kuju alumiiniumvärviga ülevärvitud