Mälestise nimi Kantsel, 19.saj. (puit)

Menetleja: Muinsuskaitseameti Võrumaa vaneminspektor, Kersti Siim

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega kantsel historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Võru rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 74

Materjal: puit, pronksvärv, õlivärv.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu puusepp
Dateering: 19. sajand (arvatavasti Hektor, umb. 1889)
Mõõtmed: korpuse kõrgus põrandast (allserva dekoori arvestamata) ca 175 cm, külgtahu laius ca 60 – 61 cm, jala ehissammaste kõrgus ca 71, 5 cm, trepi laius ca 100 cm, trepikülje kõrgus ca 120 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kantslisse viib 9-astmeline trepp keerdtrepina põhjalöövist; korpuse ja kantslijala ehissambail luuderohuväädi motiiv; kõlaräästast kroonib kõrge fiaal
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pseudogooti stiilis polügonaalne kantsel teravatipulise kõlaräästaga,