Mälestise nimi Kirjutuslaud, Rootsi töö, 19/20.saj. (puit, metall)
Mälestise vana number a

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Tahvelmööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega mööbliese 19. ja 20. sajandi vahetusest

Muinsuskaitsearvel alates 1996

Materjal: messing, puit (tamm), lakk.
Tehnika: tisleritöö, valatud.
Autor, valmistamise koht: Peterburi töö (Rootsi - Ameerika Kontorimööbli Peafiliaal)
Dateering: 20. sajandi algus
Mõõtmed: kogukõrgus ca 106 cm, laua kõrgus ca 76 cm, laius 168 cm, sügavus ca 100 cm, lukusilt 4, 1 x 7 cm, esikülje detail (lahtiselt) 6, 5 x 82 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): lukusildil: SVEA; esikülje detailil paikneval firmasildil (1, 8 x ca 6, 5 cm): Toварный маркъ Главный Филиал Шведско-Американской Конторской Мебели С.П.Б. Б. Конюшенная 13 тел 457-42…
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti kulunud, määrdunud, osaliselt katkine
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ainulaadne massiivne kontorilaud (kirjutuslaud-sekretär),
2 tumbaga (üks kolme, teine nelja sahtliga); rullkattega. Tõenäoliselt on kontorilaud Urvaste pastoraadis alates õpetaja Jaak Valgu tööleasumisest aastal 1920 (kolis Peterburist, kus oli elanud aastail 1914-1920)
Pastoraadis (kantseleiruumis)