Mälestise nimi Kroonlühter kaheteistkümne tulega, 19.saj. ll pool (valge metall)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tüüpiline kodumaine ajastuomase kunstilise kujundusega kirikuvalgusti historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Võru rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 38

Materjal: messing, pronks.
Tehnika: hõbetatud, monteeritud, trugitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi viimane kümnend
Mõõtmed: kõrgus ca 125 cm, alumise haara pikkus ca 43, 5 cm, ülemise haara pikkus ca 27, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, nupp oksüdeerunud tugevasti, rasvataldrikuid läbib juhtmeava
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Eesti kirikuis enimlevinud tüüpi nn. romaani stiilis kroonlühter, erandlikult üleni tugevasti hõbetatud (nikeldatud?),
kaherealine kroonlühter kokku 12 küünlale, tüvise tippu kinnitub 6 väikest õiemotiiviga iludetaili, all suhteliselt väike profileeritud keskvööga ja saleda balusternupuga kera; haarad kinnituvad sõrmtapiga. Seadistatud elektrivalgustusele, juhtmed kinnitatud teibiga.
Ripub altari ees.
Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi kaupade hulka - 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 19 – romanischer Kronleuchter. Messing-Bronze