Mälestise nimi Ikoon "Ristija Johannes", 19.saj. (õli, puit, messing) [õige nimetus: Püha Nikolai Imetegija]
Mälestise vana number 21. III 14 a-5

Kasutuses: Ei

Varastatud 3.-4.06.2006.

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Vene õigeusu kirikutes 19. saj levinud sakraalmaali näide, mis kasutas natuuritruud kujutusviisi. Ikooni katab ajastuomase kujundusstiiliga metallkate.

Muinsuskaitse all alates 1988

Materjal: õli, puit, messing.
Tehnika: õlimaal, hõbetatud, kullatud.
Dateering: 19. saj lõpp
Mõõtmed: vm 20,8 x 16,3 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikooni nimetus ekslik. Ikooni nimetus peaks olema "Püha Nikolai Imetegija". Ikooni katab metallkate, seetõttu paistab maaliosast vaid Nikolai nägu ja käed. Püha Nikolai (Nikolaus) Imetegija parema käega õnnistab ja vasakus hoiab suletud pühakirja. Ikooni metallkate on hõbetatud, Nikolai rüüd katab ornament, servad on kaetud rikkaliku lilledekooriga. Nikolail on peas (kullatud?) mitra ja aupaiste- sakiline kiirtepärg.
Koostas : Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane