Mälestise nimi Ikoon "Jumalaema eestkoste", 19.saj. II pool (õli, puit)
Mälestise vana number 21. III 14 a

Muinsuskaitse all alates 1988

Materjal: õli, puit.
Dateering: -
Mõõtmed: 31 x 26,7 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tagakülel on sissekraabitud loetamatu tekst.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Poolfiguurina kujutatud Jumalaema hoiab oma vasakul käel istuvat Jeesuslast, kelle käed toetuvad Jumalaema paremale käele. Jeesuslapse pea on pööratud Jumalaemast ära, pilguga üles. Jumalaema, Jeesuslapse ja ikooni veeristel olevatel 4 pühakul on perforeeritud metallnimbused. Ikoonil on otsakiilud ja tagakülel on nähtavad külgedele juurde pandud kiilud (naeltega).
Koostas: Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane