Mälestise nimi Altarisein koos võrega, 1922 (puit)
Mälestise vana number a

Muinsuskaitsearvel alates 1996

Materjal: õli, puit, pronksvärv, lõuend, klaas, õlivärv.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Dateering: 1922
Mõõtmed: altariseina laius ca 4 m (398 cm), maaliava laius (raami arvestamata) ca 234 cm, altari laius 235 cm, kõrgus 95 cm, võre kõrgus ca 61 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): altariseina sokliosal daatumid: 1772 (altarist vasakul), 1922 (altarist paremal).
Äärismaali parema poole allservas vasakul kunstniku osaliselt loetav signatuur punase värviga: B(R?)eilstein (?)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): äärismaali värvikiht tugevasti pragunenud (kokkutõmbunud), irdumisi (?), allservas lõuend lokib
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Altar pseudogooti stiilis kujundatud retaabliga. Olulise osa retaablist moodustab teravkaarne maaliava. Kaarja ülaosaga altarimaali „Naised Jeesuse haual“ (reg. nr. 7783) ümbritseb ingleid ja keerubeid kujutav äärismaal, mille ülaosas Püha Vaim laskuva tuvina keerubipärjas. Balustraadvõre omab esikülje keskel kahe poolega, pseudogootipärast ažuurset, värviliste klaasidega väravat,
frontaali keskmes nelisiir ristiga.
B. Ederma, A. Jaik. Eesti Evangeeliumi Luteriusu Kirikud. Tartu, 1939, lk. 123: Õpetaja N. Aunverdti ajal (1922) valmis uus altar.