Mälestise nimi Elamu A.Weizenbergi t. 8, 1932. a.
Ehitisregistri ehitis KORTERELAMU (101016714)

Menetleja: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Mälestise tunnus

art deco’stiili mõjutustega esinduslik kortermaja, arhitekt Nikolai Thamme loomingu näide 1932. aastast.

Mälestise kirjeldus

Hoone on kolmekordne, suhteliselt tagasihoidliku fassaadide lahendusega. Peafassaad on liigendatud kahe eenduva risaliidiga, mille kohal astmikfrontoonid; seinapinda kaunistavaad art deco’likud geomeetrilised kaunistused, kaarnishid akende kohal, tahveldised akende all. Teised seinad tagasihoidlikud – silekrohv, värvitud. Hooviküljel paiknevad: eenduv mahukas erker, pääs majaalusesse garaazhi, mitu rõdu. Katus on madalakaldeline. Hoone idakülg toetub vastu naabermaja tulemüüri. Hoonel on esinduslik, avar trepikoda. Korterid on kõrgete lagede ja suurte tubadega.

Hoone on projekteeritud Nikolai Thamme poolt 1932. aastal.

krunt A. Weizenbergi t. 8